Коломойський ще й прийме на зберігання азербайджанську нафту
23.04.2012   //  

ПАТ «Укртранснафта» 17 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» на послуги зі зберігання сирої нафти обсягом до 100 тис тон протягом року з моменту підписання угоди. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість зберігання 1 т нафти сирої за добу на території учасника – 0,66 грн., вартість послуг з вивантаження 1 т нафти сирої з залізничного транспорту в резервуари учасника – 7,45 грн., вартість послуг з завантаження 1 т нафти сирої з резервуарів Учасника на залізничний транспорт – 17,76 грн. При цьому вартість договору буде визначатись сумою замовлень щодо здійснення відповідних послуг, які замовник протягом дії договору буде надавати відповідно до потреб замовника (попередньо потреба складає до 100 тис. т нафти). Остаточна кількість нафти, яка буде передана на відповідальне зберігання, визначатиметься замовником виходячи з наявної потреби. Передбачено зберігання нафти таких сортів як Azeri Light, CPC Blend, Tengiz з транспортуванням через трубопроводи або залізничний транспорт.

Компанія «Укртатнафта» контролюється групою «Приват». Державну «Укртранснафта» контролюють менеджери з групи «Приват».

Нагадаємо, азербайджанська група SOCAR з 2011 року почала створювати мережу автозаправок в Україні, викупивши же більше 20 АЗС з мережі «Калина».

В останні місяці «Укртранснафта» також уклала угоди на перевалку мазуту з ПАТ «Ексімнафтопродукт», що контролюється групою «Приват», переробку 300 000 тон нафти з «Укртатнафтою», та на постачання в 2012 році 300 000 тон нафти марки «Tengiz» з компанією «Transit S.A.» (Швейцарія, за даними «Новой Газеты» входить до групи «Росукренерго»).