Криворізька мерія через копірайт мусить платити сімейній фірмі екс-мера за свій сайт
18.04.2012   //  

Криворізький міськвиконком Дніпропетровської області 5 квітня уклав угоду з ТОВ «Нова-ком» на послуги з супровіду, підтримки та розвитку сайту «Криворізький ресурсний центр» (http://krogerc.info/) в квітні-грудні 2012 року вартістю 158 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «Нова-ком» за рішення Криворізької міської ради 22.10.2008 визначено виконавцем проекту «Єдина електронна система інформаційного зв’язку «Криворізький ресурсний центр», в рамках якого було створено сайт. Передбачено розробку і графічний дизайн карток для нових ресурсів, створення нового модулю.

В 2011 році «Нова-ком» зареєструвало авторські права на створений сайт. Тому міськвиконком має продовжувати відносини з цією компанією, бо «зміна надавача послуг (розробника) призведе до додаткових фінансових витрат на повторну розробку і впровадження вже існуючого програмного забезпечення, затягування термінів надання послуг та може негативно позначитися на виконанні окремих функцій місцевих органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування».

Засновником ТОВ «Нова-Ком» є ТОВ «Нара», яке займається торгівлею автомобілями. До складу засновників «Нари» входить Надія Любоненко – дружина Юрія Любоненко, який на момент створення сайту в 2008 році був мером Кривого Рогу.