«Київміськбуд» купив бетону на чверть мільярда вдвічі дорожче від ринку
06.04.2012   //  

АТ ХК «Київміськбуд» 30 березня за результатами тендерів уклав угоди на постачання бетону на суму 224,98 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «ЗБ Постач Комплекс» отримає 30,95 млн грн. за легкий бетон на керамзитовому заповнювачі по 1233 грн./т.

ПАТ «ЗЗБК ім. С. Ковальської» отримає 194,03 млн грн. за товарний бетон по 933 грн./т. Ця ціна в півтора-два рази перевищує ціну різних сортів бетону «від Ковальської», який реалізує офіційний дилер заводу – компанія «Бетон груп».

В тендері разом з заводом ім. Ковальської брали участь ще дві компанії. Одна з них – «Дарницький завод ЗБК» – пропонувала бетон за 157,33 млн грн. Однак дешевшу на 40 мільйонів гривень пропозицію було відхилено з формальних причин – не були надані три копії договорів та три позитивних відгуки з іншими замовниками щодо співпраці з учасником, банківська гарантія у формі оригіналу гарантії банку, відсутня копія довідки про взяття на облік платника податків, відсутній витяг із статуту підприємства про право підпису договору та повноваження керівника підприємства, відсутній відбиток печатки на наступних аркушах, відсутній підпис уповноваженої особи згідно довіреності, копії документів пропозиції учасника завірені не належним чином.