«Нафтогаз» обрав оцінщиком «газової труби» фірму, яка не має необхідного досвіду?
28.03.2012   //  

Вартість активів української газотранспортної системи буде оцінювати товариство з обмеженою відповідальністю «Бейкер Тіллі Україна ЕК». Ціна конкурсної пропозиції ТОВ «Бейкер Тіллі Україна ЕК» (Київ, Україна), становить 4,10 млн грн., повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

26 березня 2012 року, в приміщенні «Нафтогазу України» було розкрито остаточні пропозиції учасників конкурсних торгів на закупівлю послуг з оцінки вартості активів української ГТС.

«Бейкер Тіллі Україна» повинна провести оцінку вартості активів системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, у тому числі підземних сховищ газу та об’єктів інфраструктури, до 1 серпня 2012 року.

До участі у другому етапі були допущені три компанії: ТОВ «Бейкер Тіллі Україна ЕК» (Київ, Україна, ціна пропозиції 4,10 млн грн.), компанія «Дафф Енд Фелпс» (Нью-Йорк, США, ціна пропозиції 4,40 млн грн.) та ТОВ «Ернст енд Янг» (Київ, Україна, ціна пропозиції 5,92 млн грн.).

НАК зазначає, що «Бейкер Тіллі Україна» є незалежним членом міжнародної мережі Baker Tilly International та надає послуги в сфері аудиту, бізнес-консультування, незалежної оцінки, бухгалтерського та управлінського обліку. Компанія працює на українському ринку з квітня 1999 року та належить до числа найбільших аудиторських компаній України.

Засновниками ТОВ «Бейкер Тіллі Україна ЕК» є ТОВ «Бейкер Тіллі Україна» та керуючий партнер цієї фірми Олександр Почкун.

Почкун, а також кияни Гагік Нерсесян, Олександр Коновченко, Сергій Кесарєв та Оксана Ковтун є засновниками ТОВ «Бейкер Тіллі Україна».

Раніше Олександр Почкун в інтерв’ю повідомив, що його компанія має «найбільший досвід в сільському господарстві і харчовій промисловості, видобутку корисних копалин, металургії, рітейлі та торгівлі… вкрай важливою галуззю для нас залишається нерухомість».

Нагадаємо, в кваліфікаційних критеріях щодо оцінщика ГТС «Нафтогаз» вимагав надання інформації про досвід роботи учасника за останні три роки. У тому числі проведення оцінки справедливої вартості не менше десяти тисяч об’єктів основних засобів у кожному індивідуальному проекті у нафтогазовій галузі в Україні та/або СНД; оцінки бізнесу у нафтогазовій галузі в Україні та/або СНД (показник обcягу реалізації хоча б у одного з клієнтів учасника повинен бути не менше ніж 1 млрд. гривень на рік; досвід повинен включати не менше ніж чотири індивідуальних проекти.

На офіційному сайті «Бейкер Тіллі Україна» даних про досвід в оцінюванні об’єктів в нафтогазовій галузі в Україні чи СНД знайти не вдалось.