Ремонт вагонів за два місяці подорожчав вдвоє. Замовлено на півмільярда
21.03.2012   //  

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» («Укрспецвагон») 12 березня уклав угоди з регіональними залізницями на деповський ремонт 7810 вантажних піввагонів на загальну суму 437,36 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ДП «Придніпровська залізниця» отримає 277,20 млн грн. за ремонт 4950 піввагонів. ДП «Донецька залізниця» отримає 160,16 млн грн. за ремонт 2860 піввагонів. Середня вартість ремонту одного піввагону склала 56 тис грн.

В січні «Укрспецвагон» замовляв Придніпровській залізниці ремонт піввагонів по 32 тис грн. за штуку на суму 221,58 млн грн., що майже в два рази дешевше від нинішньої ціни. ДП «Дарницький вагоноремонтний завод» замовляв Донецькій і Придніпровській залізницям ремонт піввагонів по 39 тис грн. за штуку на суму 258,53 млн грн.

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «в одного учасника», повідомляється, що «Укрспецвагон» в 2011 році звернувся до «Укрзалізниці» щодо безоплатної передачі 27 757 піввагонів з балансу ДП «Придніпровська залізниця». Однак можливості проводити деповський ремонт власними силами у підприємства немає, тому ці послуги замовляються залізницями та їх депо.

Нагадаємо, нещодавно «Укрзалізниця» передала свої піввагони на баланс шести держпідприємств, в тому числі «Укрспецвагону». При кожному з держпідприємств створено приватні структури, які здають піввагони в оренду кінцевим споживачам. Внаслідок впровадження нової схеми оренда вантажних вагонів подорожчала на 30%. Останніми днями держпідприємства почали позбавлятись від послуг цих компаній.

В тему:

Залізничні «прокладки» почали викидати з вагонної теми. Почали в Донецьку

Жмеринські лісники не віддали тендер улюбленій прокладці «Укразалізниці»

«Львіввугілля» засвітило краєчок формули, по якій «прокладки» деруть гроші за піввагони

Шахтарі теж пішли в обійми «прокладки», яка накручує ціни на оренду вагонів

Ахметов заплатить новим прокладкам “Укрзалізниці” 2 мільярди за доставку вугілля на «Західенерго»