Жмеринські лісники не віддали тендер улюбленій прокладці «Укразалізниці»
14.03.2012   //  

ДП «Жмеринське лісове господарство» 5 березня уклало угоду з ТОВ ТЕК «Транс-Магістр» на послуги з перевезення вантажів 450 вагонами вартістю 2,57 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Єдиним конкурентом було «Рейл Карго Транс», яке пропонувало послуги 3 млн грн. Однак переможцем було обрано більш дешеву пропозицію компанії Володимира Янченка, відомого як президент благодійної організації «Слов’янський фонд».

Нагадаємо, «Укрзалізниця» в січні визначила «Рейл Карго Транс»  і п’ять інших приватних фірми операторами з організації вантажних перевезень. З початку 2012 року оренда вантажних піввагонів була можлива лише через ці компанії, які беруть за свої послуги нібито лише 3% від вартості оренди вагонів. При цьому введення посередників призвело до подорожчання оренди вагонів у порівнянні з 2011 роком на 30%. Шість нових операторів пов’язані із менеджментом «Укрзалізниці». Деякі з кінцевих бенефіціарів – вихідці з бізнес-групи сім’ї Януковичів та народного депутата від Партії регіонів Антона Пригодського.