Янукович доручив віддати фірмі свого мисливця майже 50 мільйонів без конкурсу
13.03.2012   //  

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області 3 березня уклало угоду з ТОВ «Юнікобуд» на будівництво обходу м.Дунаївці на ділянці дороги Товсте – Дунаївці – Могилів-Подільський – державна дорога Н-03 Житомир – Чернівці (ІІІ черга). Вартість угоди склала 48,45 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Причиною обрання цієї процедури вказано «соціальні обставини, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів». В переліку документів, що мають підтвердити наявність умов для неконкурентної процедури вказано лише «доручення Президента України» без дати і без номеру. Будівництво ведеться за кошти державного бюджету.

До складу засновників ТОВ «Юнікобуд» і ТОВ «Дор-строй» до березня 2010 року входила Ірини Демішкана, дружина Володимира Демішкана, якого в травні того ж року було призначено головою Державної служби автодоріг України. В 2011 році в системі «Укравтодору» «Дор-строй» отримав підряди на суму 325,49 млн грн., «Юнікобуд» – на 216,81 млн грн.

Докладніше про зв’язок Демішкана і Януковича читайте в статті «Батько вбивці. Любий мисливець Януковича. Мультимільйонер».