«Майстер-Профі» не отримав бажаної прибавки до кошторису вертольотного майданчика. Через інтерес ГПУ до Колеснікова?
07.03.2012   //  

ДП «Льодові арени» 29 лютого уклало угоду з ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна» на додаткові будівельні роботи по об’єкту: «Гелікоптерний майданчик з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів/годину з під’їзною дорогою (с.Пекарі Канівського району Черкаської області)». Вартість угоди склала 1,84 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» через виникнення «особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення конкурсних торгів». Суть цих обставин, а також які саме додаткові роботи було замовлено, в обґрунтуванні не пояснюється. Будівництво ведеться на кошти державної програми підготовки до Євро-2012. «ДП «Льодові арени» входить в структуру Нацагентства з підготовки до Євро-2012.

Процедура торгів розпочалась 19 грудня, від початку ціна закупівлі складала 2,54 млн грн. Однак угоду було укладено на суму на 0,7 млн грн. За неофіційними даними «НГ», це може бути пов’язано з вказівкою віце-прем’єра Бориса Колеснікова щодо максимального уникнення «корупційних складових» в євро футбольних закупівлях через підвищений інтерес до цієї теми з боку Генпрокуратури.

«Завод Майстер-Профі Україна» Дмитра Мішалова, Михайла Тульчинського та Михайла Кейтельгіссера є генпідрядником будівництва гелікоптерного майданчика під Каневом. Раніше компанія отримала від «Льдових арен» підряд на будівельні роботи вартістю 87 млн грн. Ще 43 млн грн. компанія отримала на будівництво річкового терміналу за проектом «Туристичний центр «Авто-Ріка», який поєднує гелікоптерний майданчик і річковий причал на Дніпрі під горою, де знаходиться могила Тараса Шевченка та його музей.

Також начальник головного управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації Євген Стовбун 5 березня повідомив, що окрім цих робіт планується провести укріплення берегу Дніпра біля вертолітної площадки за 27 млн грн.