Підопічні Азарова не бояться купувати бензин дорожче, ніж урядова автобаза
14.02.2012   //  

Уряд та державні підприємства за результатами тендерів 7-8 лютого уклали угоди на придбання автомобільного палива за суттєво різними цінами. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Автопідприємство Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України за 3,04 млн грн. придбало 297 тис літрів бензину різних марок і дизпалива (наливом, бензовозними партіями) у ТОВ «Техісо» і ТОВ «Фірма «Октан». Бензин А-95 придбано по 9,97 грн./л, бензин А-98 по 11,5 грн./л, бензин А-76 по 8,8 грн./л, дизпаливо по 9,2 грн./л.

Вартість палива для уряду відповідає ринковим цінам. Разом з тим держпідприємства купуються паливо суттєво дорожче.

Дніпродзержинське державне підприємство «Екоантилід» з ситеми Міністерства промислової політики за 412 тис грн. придбало у ТОВ ВТФ «Авіас» 26000 л бензину  та 10000 літрів дизпалива. Середня вартість склала 11,46 грн./л. Підприємство «Екоантилід» технологічно прив’язане до виробництва ПАТ «Дніпроазот», яке контролюється групою «Приват», до якої і входить паливний трейдер «Авіас».

ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону» з системи «Укрзалізниці» за 3,04 млн грн. придбало 200 тис літрів дизпалива та 80 тис літрів бензину у ПП «Тау-Поділля». Середня вартість палива від фірми Віктора Блащишена склала 10,85 грн./л.

Нагадаємо, голова Державної податкової служби Анатолій Клименко повідомив про звільнення голови тендерного комітету дочірнього підприємства ДПС за придбання на тендері бензину по 12 грн./л.