Залізниця заправилась металом у «януковичів» на третину мільярда
27.01.2012   //  

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» 18 січня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання металевих виробів на загальну суму 357,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Листовий та профільний металопрокат на суму 341,60 млн грн. поставить ТОВ «ТД Укртранс». Решту підрядів на постачання дроту, метеної продукції, сталевих труб та кольорового прокату на суму 15,81 млн грн. отримали ПрАТ «ВО «Стальканат-Сілур», ТОВ «Завод метизних виробів», ТОВ «НВК Харківтранс», ТОВ «Українська перевізна компанія», ТОВ «Селена-Н».

ТОВ «ТД Укртранс» було засновано фірмами, які мають стосунок до структур Ріната Ахметова і Антона Пригодського, в яких раніше працював нинішній гендиректор «Укрзалізниці» Володимир Козак. В 2011 році «Укртранс» було переєстровано на мешканку Донецька Наталію Рожкову, відому як член ревізійної комісії ПАТ «Укртранслізинг» і заступник директора з правових питань в Корпорацiї «МПС». Корпорація заснована фірмами, причетними до облаштування резиденції «Межигір’я» Віктора Януковича, а також «Лемтрансом», акціонерами якого є група СКМ Ріната Ахметова, і компанії Антона Пригодського, Ігоря Гуменюка. Група СКМ офіційно заперечує свою причетність до «Укртрансу». Разом з тим Антон Пригодський входить до найближчого оточення Віктора Януковича.

З врахуванням цієї закупівлі, після призначення Козака керівником «Укрзалізниці» навесні 2011 року, «ТД «Укртранс» виграв залізничні тендери на суму 2 536,6 млн грн.