СБУ купує паливо по 11,80 гривень за літр
27.01.2012   //  

САТ ДГЗ Служби безпеки України 18 січня за результатами тендеру уклало угоди на придбання палива на загальну суму 25,39 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Фірма Октан» за 19,73 млн грн. поставить 2 млн літрів дизпалива та бензину різних марок наливом. Середня ціна вартість придбаного гуртом палива склала 9,75 грн./л., що відповідає ціні палива в роздрібній мережі.

ПП «Топаз ЛТД» отримає 5,66 млн грн. за 379 тис літрів бензину та 100  тис літрів дизпалива по смарт-картках при середній ціні палива 11,80 грн./л., що на півтори гривні дорожче від ринкових цін на паливо. В конкурсній документації вказано, що смарт-картки мають бути літрові або з фіксованою ціною за 1 літр.

Також повідомляється, що продавець палива по смарт-карткам повинен мати розгалужену мережу АЗС по всій Україні. Разом з тим даних про наявність автозаправок у «Топаз лтд» в відкритих джерелах немає. Засновником фірми є Наталя Муренко. Раніше вищезгадані фірми були обрані гуртовими постачальниками палива для «Київпастрансу» по цінам роздрібної мережі.