Мисливці Януковича безкоштовно забрали знамениту Ведмідь-гору (карта угідь)
26.01.2012   //  

Товариство мисливців і рибалок «Кедр» взяло в оренду 8,8 тис га мисливських угідь між Алуштою і Гурзуфом в Криму, в тому числі знамениту Ведмідь-гору (мис Аю-Даг). Про це пише Дмитро Гнап в блозі на «Українській правді».

Довгострокова оренда величезного шматка узбережжя Криму не принесе бюджету жодної копійки. Як повідомив начальник Рескомлісу Криму Ігор Кацай, згідно Земельного Кодексу України, орендатори лісових угідь звільнені від плати за користування ними.

Згідно з повідомлення видання Алуштинської міськради «Алуштинский вестник», «піші туристи зможуть і надалі відвідувати ліс і гори на території “Кедра”, але в організованому порядку, у супроводі єгерів або екскурсоводів, щоб захищати ліс від недобросовісних туристів… Місцеві мисливці зможуть безкоштовно отримувати картки для полювання на території “Кедра” за наявності певних трудоднів, відпрацьованих для розвитку мисливських угідь мисливського клубу».

Громадська організація «Товариство мисливців і рибалок «Кедр» заснована в 2008 році губернатором Черкащини Сергієм Тулубом, головою «Укравтодору» Володимиром Демішканом і міністром енергетики Юрієм Бойко. Це товариство має адресу в с.Нові Петрівці під Києвом, де знаходиться «Межигір’я» Віктора Януковича і веде свою діяльність на території мисливського угіддя «Сухолуччя».