Вбито «ахметівського» авторитета, який сперечався за нічний клуб з «сімейним» авторитетом
24.01.2012   //  

В Маріуполі вбито авторитета, близького до Ріната Ахметова, який сперечався за нічний клуб з авторитетом, близьким до «Сім’ї» Януковича. Американського співвласника клубу через суди просто викинули з бізнесу. Про це пише Тетяна Чорновіл в «Лівому березі».

ТОВ «Маропттрейдінг» своїм рішенням викинуло одного з співзасновників підприємства, американського громадянина. Він завинив тим, що «тривалий час на території України не перебуває». Правоохоронці та суди стали на сторону українських власників фірми, яка володіє найбільшим з нічних клубів у Маріуполі «Корал», що приносить близько мільйона доларів на рік.

До складу засновників входила матір депутата міськради Петра Іванова, який є товаришем Дмитра Чекмака, якого у Маріуполі вважають близьким до родини президента. Американець, дізнавшись, що його збираються «обнулити» через суди, знайшов бажаючого викупити його долю в нічному клубі. Знайшовся один бажаючий – Валерій Сгара. Згідно з оперповідомленням з міліцейського досьє від 1999 року: «Валера Згара после убийства Вани «Хана» стал ставлеником Рината Ахметова в Мариуполе. По Мариуполю Згара является смотрящим и решает практически все вопросы».

Але Сгара прорахувався, навесні його було вбито, американець залишився без «даху» і його долею бізнесу володіють «сімейні» бізнесмени.