В Сімферополі дітям купили дорогого масла і курятини, але м’яса взяли по ціні мандаринів
24.01.2012   //  

Управління освіти Сімферопольської міськради АР Крим 16 січня за результатами тендеру уклало угоди на придбання продуктів харчування по цінам, значно вищим від закупівель в інших регіонах. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Сімферопольські освітяни придбали у ТОВ «Туристична компанія «Кримкурортсервіс» 82,5 тони курятини за 2,75 млн грн. по середній ціні 32,57 грн./кг. При цьому придбано 55 тон курячих тушок, 25 тон філе і 5 тон печінки. В роздрібній мережі лише куряче філе може досягати ціни 30 грн./кг.

Разом з тим відділ освіти Харківської райдержадміністрації за 619 тис грн. придбав у підприємця Вервейко С.О. 22 тони замороженої курятини і 3,3 тони печінки при середній ціні 24,70 грн./кг. Відділ освіти Торезької міськради Донецької області за 170 тис грн. придбав у підприємця Гуц Ю.Ю. 9,3 тони курятини по 18,20 грн./кг. Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака за 148 итс грн. придбала у підприємця Попович В.І. 8,6 тон тушок і окороків по 17,30 грн./кг.

Також управління освіти Сімферопольської міськради за 2,69 млн грн. придбало у ТОВ «ТК «Кримкурортсервіс» 30 тон масла по 89,50 грн./кг. При цьому управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міськради Хмельницької області за 400 тис грн. придбало у ТОВ «Віньковецький сирзавод» 8 тон масла по 50 грн./кг.

Всупереч закону про держзакупівлі на сайті «ВДЗ» не опубліковано протоколи розкриття конкурсних пропозицій управління освіти Сімферопольської міськради, тому дані про конкуренцію фірмі «Кримкурортсервіс» Оксани Кравченко залишились невідомими.

Разом з тим сімферопольські освітяни придбали у підприємця Суфьянова А.Р. 51 тону звичайного м’яса за 761 тис грн. Ціна придбаного м’яса склала 14,90 грн. кг, що у три-чотири рази дешевше від ринкових цін на свинину та яловичину. В цьому випадку не опубліковано також і конкурсну документацію, тому вимоги до м’яса для сімферопольських школярів невідомі.