«Море» вдвічі переплатило за монітор запасному кадру російського президента
24.01.2012   //  

ВАТ «Феодосійська суднобудівна компанія «Море» 16 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Транзас Україна» на придбання морського монітору MU-120C японської фірми «Furuno» вартістю 60,8 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Морський монітор повинен бути розроблений спеціально для конфігурації “Чорний ящик” NAVnet. Дисплей має розміри 246х184,5мм (SVGA, 800 x 600), в комплект також входять пульт дистанційного керування, кронштейн, комплект монтажних частин, 5 метрів аналогового кабелю, елемент живлення та комплект запобіжників.

В російських джерелах є пропозиції моніторів по 142150 тис рублів, або близько 35 тис грн. В закордонних джерелах є дані про такі монітори за $3-4 тис, або 24-32 тис грн.

Всупереч закону про державні закупівлі на сайті «ВДЗ» відсутній протокол розкриття пропозицій тендеру «Моря», тому дані про конкурентні пропозиції невідомі.

ТОВ «Транзас Україна» раніше отримало підряди ДП «Дельти-Лоцман» на впровадження Річкової інформаційної служби на річках Дніпро і Дунай вартістю 58,97 млн грн. і розроблення пакетних програмних засобів вартістю 14,10 млн грн. Зараз засновником фірми є одеситка Марина Белентьєва, раніше до складу засновників входив Андрій Бєлєнтьєв, генеральний директор російського ЗАТ «Транзас». За даними російських ЗМІ, Бєлєнтьєв включений в так звану «четверту сотню» резерву управлінських кадрів, які знаходяться під патронатом президента Російської Федерації Дмитра Мєдвєдєва.