Шляхи лондонських прокладок залізничників і «Борисполя» Колеснікова ведуть в «Стаканофф» (додано)
23.01.2012   //  

(додано дані про угоди від 13 січня)

ДП «Український державний центр транспортного сервісу «Ліски» 11 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Українська транспортно-машинобудівельна група» на постачання 1200 комплектів запчастин для ремонту візків вантажних вагонів, обладнаних за проектом С.03.04. Вартість угоди склала 36,83 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

13 січня ДП «Ліски» уклало ще низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 84,46 млн грн. З цієї суми «Українська транспортно-машинобудівельна група» отримала підряди на 11,45 млн грн. за постачання за запчастини, необхідні для ремонту вагонів та локомотивів. Таким чином компанія протягом двох днів отримала підряди ДП «Ліски» на загальну суму 48,28 млн грн.

Також ДП «Ліски» уклало угоди з ДТГО «Південно-західна залізниця» (28,01 млн грн. за деповський та капітальний ремонт платформ), ТОВ «Іллічівський судноремонтний завод» (37,58 млн грн. за 400 універсальних контейнерів типорозміру 1СС 20- футові), ТОВ «Покровитель» і ТОВ «АКБ-ОФ Бріг» (7,42 млн грн. за охорону об’єктів замовника по вул.Біологічна, 6 м.Харків, вул.Харківська, 129 м.Суми, вул.Кротова, 3 Дніпропетровськ, кв.Гайового, вул.Тімірязєва, 1-є, м.Луганськ, вул.Елеваторна, 1-з м.Донецьк, ст.Усатове -1, вул.Залізничників, 14  Біляївський р-н, Одеська обл., вул.Енергетків, 4 смт.Вапнярка, Томашпільський р-н, Вінницька обл.).

ТОВ «Українська транспортно-машинобудівельна група» засновано лондонськими компаніями «Танбрідж дівелопментс лімітед» та «Рексал інтеллектуал файненсис лімітед». Директором фірми є Ірина Купраш. Вона була директором ТОВ «Дімсон груп», стосовно якого у 2009 вийшла постанова суду про розкриття банківської таємниці карній справі щодо фіктивного банкрутства київського заводу «Транссигнал». «Дімсон груп» мала засновником лондонську фірму «Солтберн пропертіз лімітед», яка разом з українською дочкою лондонської компанії «Дейнфорд інвестментс лімітед» (директор Олександр Кубицький) заснувало ТОВ «Інтер’єр-Аеропорт», що є постачальником готової їжі для аеропорту «Бориспіль».

Олександр Кубицький раніше був директор ТОВ «Пивний клуб «Стаканофф» в Києві, яке має засновником вищезгадану фірму «Рексал інтеллектуал файненсис лімітед».

«Укразлізниця» та аеропорт «Бориспіль» знаходяться в підпорядкуванні віце-прем’єра-міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.