Прокладки з батьківщини керівників «Чорноморнафтогазу» заробили на ньому 75 мільйонів
23.01.2012   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 13 січня за результатами тендерів уклав угоди на придбання зварювального та дефектоскопічного обладнання на 75,48 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Універсалоптторг-Х» за 46,95 млн грн. поставить комплекту автоматичного ультразвукового контролю PipeWIZARD, призначеного для контролю зварювальних швів під час будівництва підводного трубопроводу на Одеському газовому родовищі. До складу комплекту входить модуль збору даних TomoScan FOCUS LT 64:128:, промисловий удароміцний ноутбук Siemens, сканер, кабель РА 128, перетворювачі і датчики, комплект для  поперечних дефектів. Комплект має бути встановлено на трубоукладальній баржі. Трубопровід між БК-1 і МСП-4 Голіцинського ГКР довжиною 86 км і діаметром 426 мм планується збудувати в 2012 році протягом 25 тижнів.

ПП «Комбіагроіндастрі» за 28,53 млн грн. поставить зварювальне та допоміжне обладнання для роботи в морських умовах.

В обох тендерах єдиним конкурентом переможців було харківське ТОВ «Кіровоградгаз-2000» Олександра Сулаєва, яке пропонувало за свій товар всього на 0,3% дорожче.

«Універсалоптторг-Х» та «Комбіагроіндастрі» зареєстровано в Сімферополі, їх засновниками є харків’яни Юрій Цебро та Олександр Дорожко відповідно. Статутний капітал кожної з вищезгаданих трьох компаній не перевищує 70 тис грн.

В 2010 році заступником директора з економічних питань «Чорноморнафтогазу» було призначено Олександра Кацубу, депутата Харківської міськради від Партії регіонів. Його брат Сергій Кацуба, депутат Київської облради від Партії регіонів, очолює департамент забезпечення матеріально-технічним ресурсами, роботами та послугами «Нафтогазу «України», чиїм дочірнім підприємством є «Чорноморнафтогаз». Їх батько Володимир Кацуба очолює Дергачівську райдержадміністрацію і є депутатом Харківської облради від Партії регіонів.