Менеджери Юри Єнакієвського і Азарова отримали шикарне родовище дорогоцінних металів
23.01.2012   //  

Полоховське родовище рідких та дорогоцінних металів (Кіровоградська обл.), яке немає аналогів в Європі по обсягу запасів, дісталось компанії, пов’язаній з бізнес-угрупуванням народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко. Ліцензію на розробку родовища літієвих було видано напередодні ТОВ «Укрлітійвидобування» напередодні Нового року. Про це пише Андрій Старостін в тижневику «Коментарі».

Окрім літію родовище містить сировину для виробництва цезію, ніобію і танталу. Тому є стратегічно важливим для військової та комп’ютерної промисловості. Однак українська влада віддала потужне родовище компанії, як немає ніякого досвіду в цій галузі, однак може згодом перепродати ліцензію.

ТОВ «Укрлітійвидобування» зі статутним капіталом 10 тис грн. зареєстровано в Кіровоградській області лише в березні 2011 року. Директором компанії є Максим Привалов, також відомий як директор ТОВ «Інвестеко» – компанії, яка минулого року отримала сумнозвісний підряд ДП «Центр державного земельного кадастру» на постачання пластикових кілочків на 4,9 млрд грн. Ця фірма була заснована кількома кіпрськими офшорами. «Ампезза Лімітед», яка має найбільшу частку в статутному капіталі «Інвестеко», є співзасновником ТОВ «Фріланс-Транс» разом з мешканкою м. Єнакієве Ісаєвою Вікторією Анатоліївною. Ця фірма нещодавно ввійшла в статутний капітал компанії нардепа Василя Хмельницького, яка інвестувала в київський аеропорт «Жуляни». І після цього Іванющенко особисто визнав той факт, що він насправді інвестує в цей аеропорт.

Від «Наших Грошей»

Засновником ТОВ «Укрлітійвидобування» є Роман Михайлович Кукотенко. Він також відомий як представник ЗАТ «Група «Розвиток», яка через австрійську фірму «Гарда Хандельс-унд Беталiгунгс ГмбХ» контролюється сином прем’єр-міністра Олексієм Азаровим.