Перший в Україні мегахолодильник для ягід, відкритий Азаровим, виявився бізнесом власника офісу ПР
16.01.2012   //  

Урочисто відкритий в серпні 2011 року холодильний комплекс в селі Василівка Вінницької обл. належить фірмі ТОВ «Агро-еталон», яка контролюється структурами народного депутата від Партії регіонів Григорія Смітюха. Про це йдеться в матеріалі «Наших Грошей».

Ген директору ТОВ «Агро-Эталон» Гачаю Шафієву належить 10 відсотків статутного капіталу «Агро-еталону». Решта 90% статутного капіталу належить Ользі Собко-Нестерук, Ірині Смітюх та ще двум фірмам, які мають безпосереднє відношення до відомої компанії «Антарес» народного депутата від Партії регіонів Григорія Смітюха. «Антаресу» належить офіс нинішнього штабу Партії регіонів на вул.Липська. Також депутат і його брат Василь Смітюх (прокурор Святошинського району) є співвласниками колективу забудовників «Південний» на 21-му кілометрі Столичного шосе. До складу співвласників «Південного» входить 51 чоловік, серед них син прем’єр-міністра Олексій Азаров.

На урочистому відкритті холодильнику в серпні 2011 року Шафієв повідомив, що об’єм інвестицій у будівництво холодильника, яке велося з 2010 року, склав 150 млн. гривен. «Холодильний комплекс потужністю зберігання 17,7 тис. тонн обладнаний 77 камерами для зберігання плодово-ягідної продукції», – відмітив директор «Агро-еталону».

«Те, що ми бачимо – перші результати нашої роботи. Таке відчуття, що ми недарма працюємо, адже такі об’єкти вже будуються по всій Україні. Люди реалізують поставлені завдання… Роки через три-чотири такими холодильниками буде забудована уся Україна, як ми запланували з президентом», – сказав на урочистостях прем’єр-міністр Микола Азаров.

ТОВ «Агро-Эталон» (с.Василівка Вінницької обл.) працює з 2007 року. Підприємство займається обробкою 4,9 тис. га землі, з яких під вирощування плодово-ягідної продукції відведено на 450 га, і 70 га займають розсадників. На інших землях вирощують зернові культури.