Обездолені: брат Арбузова з банку Януковича вже постачає медичну техніку донеччанам
16.01.2012   //  

Управління охорони здоров’я Донецької міськради 8 грудня уклало угоди на постачання медичної техніки на суму 13,00 млг грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Донмед» поставить дві ін’єкційні системи та один ендоскопічний відеокомплекс на суму 1,44 млн грн. Компанія зі статутним капіталом 200 грн. заснована в лютому 2010 року мешканцем м.Ніколайпілля Донецької обл. Юрієм Василенко. Єдиним конкурентом «Донмеду» на тендері було ТОВ «Медична торгівельна компанія», засноване в березні 2010 року киянкою Світланою Курченко. Різниця між пропозиціями склала лише 4 тис грн., або 0,3%.

Харківське ТОВ «Технолоджі груп» за 11,56 млн грн. поставить дві томографічні комп’ютерні системи потужністю до 1,3кВт. Засновниками крупної компанії з 2001 року були харків’яни Сергій Куцевляк та Лариса Євлахова. В липні 2010 року до складу засновників замість Євлахової зайшла харків’янка Світлана Ністряну і донеччанин Вадим Багола, якому відійшло 50% статутного капіталу фірми.

Згідно з даними «Бізнесу», Вадим Багола є старшим братом по матері голови Нацбанку Сергія Арбузова. Їх мати Валентина Арбузова очолює правління «Всеукраїнського банку розвитку», який належить безпосередньо сину президента України Олександру Януковичу. Раніше Багола був управляючим одного з Донецьких відділень «Приватбанку».

Довідково

Зараз в донецькому «Приватбанку» працює сестра дружини Сергія Арбузова. Саме у донецьку філію цієї фінустанови, якою пані Арбузова керувала на початку 1995 р., прийшов працювати 18-річний студент другого курсу Сергій Арбузов. У березні 1998 р., завершуючи навчання, Арбузов став директором відділення «Приватбанку» в м.Константинівка. У 2003-2010 рр. він очолював «УкрБизнесбанк». Дружина глави НБУ Ірина Арбузова працює заступником начальника управління справами «УкрБизнесбанка».