Аеропорт «Сімферополь» купив американську, а не російську систему
12.01.2012   //  

ПАТ «Міжнародний аеропорт «Сімферополь» 29 грудня за результатами тендеру уклало угоду з компанією «SITA Information Networking Computing USA Inc» на придбання інформаційної системи реєстрації пасажирів та багажу CUTE вартістю $445 тис. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Платформа Common Use Terminal Equipment дає змогу найбільш оптимально використовувати фізично обмежену інфраструктуру терміналу, прискорити проходження пасажиропотоків через термінал і підвищить рівень обслуговування пасажирів. Для аеропорту «Сімферополь» необхідна готовність використання додатків всіх авіакомпаній, що здійснюють виліт з аеропорту, у тому числі системи управління відправками (DCS):

– SITA DCS: Аеросвіт, Міжнародні Авіалінії України, Дніпроавіа, S7 Airlines, Трансаеро, Авіакомпанія «Росія», Азербайджанські авіалінії, Армавіа, Узбецькі авіалінії і ін.

– Sabre: Аерофлот

– Troya: Turkish Airlines

Кількість стійок реєстрації – 8. Кількість виходів на посадку – 4 (три виходи на посадку із стандартною комплектацією, четвертий поєднаний – встановлений на комп’ютерній стійки реєстрації №8 VIP).

В тендері також брало участь російське ЗАТ «Астерос», однак перемогу отримала американська фірма, чия система була дешевшою на $110 тис, ніж російська.