«Чисте місто» відмовилось від дешевих «фордів» на користь дорогих «мерседесів»
11.01.2012   //  

Кримське республіканське підприємство «Чисте місто» 3 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТДВ «Конкорд» на придбання вантажної авто техніки на загальну суму 49,25 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, придбано автотехніку «Mercedes-Benz» – 17 сміттєвозів при середній ціні 2,22 млн грн. за один, два тягачі по 0,82 млн грн., платформа з маніпулятором за 1,09 млн грн., фургон за 0,60 млн грн. і шість вантажівок зі змінним кузовом по 1,36 млн грн. Вся техніка обладнана кондиціонерами.

В тендері брали участь ще три фірми, дві з яких запропонували дорожчу техніку, а одна –ТОВ «Грюндберг» – дешевшу, однак ї пропозиція була відхилена. Згідно з протоколом конкурсного комітету, «Грюндберг» пропонував 17 сміттєвозів по середній ціні 1,55 млн грн., що в півтора рази дешевше, ніж у фірми-переможця. Відмову кримські комунальники пояснили тим, що дешевші сміттєвози фірми «Farid» на шасі «Ford cargo» не підходять вимогам «Чистого міста». А саме трансмісія не автоматична, а механічна, захват для контейнерів не розрахований для контейнерів об’ємом 80 літрів, у окремих видів автомобілів вища загальна маса, тощо.

ТДВ «Конкорд» зі статутним капіталом 10 тис грн. зареєстровано в селі Чумаки Дніпропетровської області. Засновником фірми є Олександр Хитушко.