На Львівщині та Івано-Франківщині вклали в «народні дома» по 4 мільйони
29.12.2011   //  

Управління капітального будівництва місцевих органів влади двох областей 19 грудня за результатами тендерів уклали угоди на будівництво «народних домів». Загальна вартість угод склала 8,29 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації замовило ТОВ «ХоСаРо» будівництво об’єкту Народний дім «Просвіта» на 250 місць у с. Бучали Городоцького району за 4,04 млн грн.

Управління капітального будівництва Снятинської райдержадміністрації Івано-Франківської області замовило ПП ПВБК «Будагропроект» будівництво народного дому з глядацьким залом на 200 місць в с. Кулачківці Снятинського району за 4,25 млн грн.

Раніше будівництво народного дому замовили в с. Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району Львівської області за 4,90 млн грн.

Народний дім – приміщення для організації культурно-про­світницької діяльності. Народні доми діяли в селах і містах Галичини від 2-ї половини 19 століття. При народному домі як правило працювали бібліотеки й читальні, аматорські художні колективи, зокрема драматичні та хорові, подекуди духові оркестри.