18-метрова ялинка від одеситів коштує 200 тисяч
27.12.2011   //  

Комунальне шляхо-будівельне підприємство Чернігівської міськради 20 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ “Люм’єр” (Іллічівськ Одеської обл.) на закупівлю новорічної штучної ялинки висотою 18 м за 199,8 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю було проведено за процедурою «запит цінових пропозицій», яка передбачає обрання підрядника лише за ціною послуги. Згідно з тендерною документацією, ялинка має металевий каркас, штучне гілля, проста в монтажі та розбиранні, легка в технічному обслуговуванні та ремонті, стійка до атмосферних опадів та понижених температур. Ялинка повинна мати можливість кріплення гірлянд, бути довговічна у використанні. Передбачена можливість кріплення ілюмінації та швидкої її зміни.

Раніше ЗМІ повідомляли, що найбільшою в Україні є київська ялинка заввишки 35 метрів. Цього року її прикрашають вдруге. Друга за величиною ялинка – в Харкові. Високі ялинки у Вінниці (28 метрів), у Дніпропетровську (27 метрів) та в Хмельницькому (25 метрів). У Львові встановили 20-метрову смереку. Її привезли з міста Пустомит. 18-метрові ялинки мають Житомир та Одеса.

Фото з Чернігівського порталу