«Сонячний» бізнес Клюєва отримає бюджетним коштом ще одну підстанцію за 100 мільйонів
19.12.2011   //  

ДП «НЕК «Укренерго» 14 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Зв’язоктехсервіс» на виконання будівельно-монтажних та пусконалагоджувальних робіт з постачанням обладнання за проектом «ЛЕП 110 кВ СЕС (Сонячна – Кілія) – Кілія та пристанційний вузол (ПС 110 кВ «Сонячна – Кілія»)». Вартість угоди склала 96,84 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Будівництво планується завершити в ІV кварталі 2012 р.

Підстанція в Одеській області будується в рамках розвитку сонячної енергетики. За даними НКРЕ, австрійська компанія «Activ Solar», близька до сім’ї першого віце-прем’єра Андрія Клюєва, планує збудувати в Одеській області сонячні електростанції сумарною встановленою потужністю 220 МВт. Об’єкти будуть розташовані біля Арцизу, Кілії, Рені, Староказачого, Випасного і Залізничного.

ТОВ «Зв’язоктехсервіс» через ланцюжок засновників має спільних власників з «Activ Solar».

Раніше «Зв’язоктехсервіс» отримав підряди на будівництво підстанцій і ліній електропередач «Сонячна-Арциз» вартістю 69,69 млн грн. та «Сонячна – Рені» вартістю 67,12 млн грн.

В останньому тендері «Зв’язоктехсервіс» як і в попередні рази переміг одеську Корпорацію виробничих та комерційних підприємств «Союз», яка хотіла за роботи на 1,2% більше.