Янукович обносить місце для своїх коней та п’янок-гулянок огорожею за 7 мільйонів
12.12.2011   //  

ДО «Резиденція «Залісся» Державного управління справами 1 грудня уклало угоду з ТОВ «Фармен» на капітальний ремонт зовнішньої огорожі резиденції довжиною 60 км в грудні цього року. Вартість угоди склала 6,80 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Зовнішня огорожа організації побудована у 1960-х роках. В травні 2011 року «Залісся» уклало акт обстеження огорожі, згідно з яким було нараховано її повний знос. Кошти на ремонт було виділено 25 жовтня згідно довідки про зміни до річного кошторису на 2011 рік за №365, автор якої не повідомляється. Через пізнє виділення коштів «Залісся» не встигало провести до кінця року процедуру відкритих торгів, тому було обрано неконкурентну процедуру закупівлі «в одного учасника».

«Огорожа знаходиться в аварійному стані, сітка та арматура пошкоджені корозією до такого стану, що розриваються від своєї ваги, бетонні стовпчики покосилися та в більшості своїй пошкоджені механічно або під впливом зовнішніх умов. Крім цього зовнішня огорожа отримала значних руйнувань в наслідок снігопаду, який відбувся в період з 11 по 13 листопада 2007 року та визнаний комісією з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Броварської РДА – надзвичайною ситуацією природного характеру місцевого рівня. Враховуючи що період 2008-2010р.р. були кризові, наслідки надзвичайних ситуацій не можливо було усунути до даного часу. В результаті  огорожа не відповідає своєму призначенню щодо не допущення проникнення на її територію сторонніх осіб, в тому числі браконьєрів. З початку поточного року мали місце факти затримання браконьєрів у охоронній зоні з   вогнепальною зброєю в тому числі і нарізною», – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Було проведено попередні переговори з ТОВ «Ізумруд», ТОВ «БК Твій оберіг» та ТОВ «Фармен». Перші дві компанії відмовились від угоди через стислість термінів виконання робіт. Тому підряд отримав «Фармен», який з 2008 року виконує будівельні роботи на об’єктах ДУС, та всі співробітники якого пройшли перевірку службою безпеки ДУС. Разом з тим, основник засновник «Фармену» Олег Лаврінчук також відомий як співзасновник «БК Твій оберіг».

В 2010 році саме в «Заліссі» президент Віктор Янукович святкував своє 60-річчя, куди було запрошено близько півтори тисячі гостей, яких розважали поп-зірки на кшталт Лари Фабіан, Філіпа Кіркорова, Софії Ротару, Анжеліки Варум, Леоніда Агутіна.

В лютні 2011 року під час візиту Януковича до Польщі йому було подаровано Броніславом Комаровським двох племінних коней, які зараз утримуються на території «Залісся», де «створені всі необхідні умови для їх утримання», повідомив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско у відповідь на запит «Української правди».

Нагадаємо, днями ремонт кримських резиденцій ДУС подорожчав на 90 мільйонів гривень і тепер коштує 246,67 млн грн.