У Колеснікова не вийшло з першого разу злити 200 мільйонів за «Охматдит» тимошенківським алхімікам
12.12.2011   //  

ДП «Інфраструктурні проекти» відмінило і відразу розпочало нову процедуру закупівлі робіт з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» вартістю 200 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Через порушення порядку публікації інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника – ТОВ «Укрпрофмед» – було відмінено тендер від 23 листопада. 7 грудня оголошено нову процедуру на ту ж суму і з тим же підрядником робіт.

Необхідність застосування неконкурентної процедури закупівлі обґрунтовується тим, що орієнтовний розрахунковий термін будівництва складає 21 місяців, тому будівельно-монтажні роботи необхідно розпочати невідкладно. В іншому випадку настає ризик зриву будівництва І черги до початку Євро-2012 через те, що зимовий період щорічно характеризується низькими (мінусовими) температурами. Проведення відкритих торгів вимагає значного часу (2 – 2,5 місяців), що є неприйнятним, враховуючи вищезазначені стислі терміни для проведення будівництва.

Постановою Кабінету Міністрів від 11.04.2011 № 382 прогнозні обсяги фінансування зазначених у робіт у 2011 році визначені у розмірі 200 млн. грн. В 2012 році на будівництво «Охматдиту» планується виділити з держбюджету 405 млн грн. На ділянці, на якій нині розташовані чотири старих корпуси, буде зведено новий лікувально-діагностичний комплекс і облаштовано дитячий ігровий майданчик.

З ТОВ «Укрпрофмед» раніше вже було укладено угоду вартістю 28 млн грн. на розробку проектно-кошторисної документації та інженерну підготовку майданчика для будівництва діагностичного центру в лікарні «Охматдит».

ТОВ «Укрпрофмед» відоме як  оптовий торговець фармацевтичними товарами. До кінця 2010 року її основним власником була Олена Бех, відома як засновниця ще однієї фармацевтичної компанії «Інтерфарм». Зараз Олена Бех очолює українське представництво міжнародної фармацевтичної компанії «Sanofi-Aventis Group». Власницею  «Укрпрофмеду» залишилась Ірина Коваль, багаторічна партнерка Олени Бех.

Нагадаємо, наприкінці 2010 року держпідприємство «Укрвакцина» подало позов в американській суд на компанії «Інтерфарм», «Olden Group» та «Sanofi Pasteur» за трикратне завищення цін на вакцини при постачанні в Україну в 2008 році. В суді було доведено, що Україна понесла збитки у розмірі $26 млн.