В Керчі терміново будують новий цвинтар за 12 мільйонів, бо хоронити нема де
07.12.2011   //  

Управління капітального будівництва Керченської міськради АР Крим 29 листопада за результатами тендеру уклало угоду з КП «Керченське спеціалізоване підприємство газових мереж» на будівництво міського кладовища площею 16 га за 12,28 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю здійснено за неконкурентною процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено нагальною потребою в закупівлі робіт. «В місті Керч склалася складна ситуація з можливістю захоронення на діючих кладовищах. Територія міського кладовища наблизилась до граничної межи міста з Ленінським районом АР Крим з одного боку, з другого – обмежена охоронною зоною житлового сектора та зоною історико – археологічних пам’ятників», – йдеться в документі.

За інформацією замовника, поки розроблювався та узгоджувався проект на будівництво нового кладовища, а також йшли археологычны роботи, на існуючих міських кладовищах склалася критична ситуація, тому що немає вільних місць для улаштування нових могил.