Черкаська філармонія купила народні костюми з авторськими правами по 13 тисяч
02.12.2011   //  

Черкаська обласна філармонія Управління культури Черкаської облдержадміністрації 24 листопада за результатами тендерів уклала угоди з ФОП-СПД Теліженко О.В. на закупівлю жіночих та чоловічих народних костюмів за 421 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з документацією, за 272 тис грн. закуплено 20 комплектів жіночих сценічних костюмів, що складаються з сорочки, керсетки, запаски, нижньої спідниці, поясу, очіпок та плахти. Вартість одного костюму склала 13 578 грн.

Також, за 149 тис грн. закуплено 20 одиниць чоловічих сценічних костюмів, що складаються з жупана, черкески або вишитої сорочки, шаровар, поясу, шапки смушкової зі шликом. Вартість одного костюму склала 7 472 грн.

Закупівлі було здійснено коштом місцевого бюджету з використанням неконкурентної процедури «у одного учасника». В обґрунтуванні це пояснено тим, що згідно Закону «Про здійснення державних закупівель», закупівля творів мистецтва або закупівля, пов’язана з захистом прав інтелектуальної власності може здійснюватися за даною процедурою. «Творча майстерня ФОП Теліженко Олександри Василівни понад 10 років працює над створенням та виготовленням виробів народних художніх промислів, зокрема сучасних, народних та сценічних костюмів», – вказано в обґрунтуванні стосовно обрання переможця.

Олександра Теліженко – голова Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, мешкає в Черкасах.