В «Енергоатомі» чхнули на Азарова «Ленд Крузером» за 800 тисяч
01.12.2011   //  

Державні установи продовжують купувати коштовні іномарки, не зважаючи на чергову заборону прем’єр-міністра Миколи Азарова витрачати кошти на розкішні автомобілі.

Відокремлений підрозділ «Рівненська АЕС» держпідприємства «НАЕК «Енергоатом» 25 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Автоконцепт» на придбання позашляховика Toyota Land Cruiser 200 вартістю 800 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, семимісний позашляховик повинен мати датчик дощу, підігрів дзеркал заднього виду, клімат-контроль, підігрів сидінь, парктронік, шкіряний салон, бортовий комп’ютер з кольоровим жк-дисплеєм, кольорова камера заднього виду, DVD-програвач. Toyota Land Cruiser 200 за такою ціною є найдорожчим за типом комплектації.

Нагадаємо, нещодавно харківське ТЕЦ-2 «Есхар» придбало «BMW X5» за 800 тис грн., після чого прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив про звільнення директора підприємства, а також заявив, що закупівля заблокована Держказначейством, яке не дало перевести кошти за автомобіль продавцю. Через кілька днів після цього випадку будівельне управління Донецької міськради придбало Volkswagen Passat Limousine B7 Comfortline» вартістю 324 тис грн.

30 листопада Держказначейство заблокувало придбання “Toyota Highlander” для мера Житомира Володимира Дебоя вартістю 600 тис грн., яке він збирався купити ще півроку тому і для цього через міськраду було проведено відповідне рішення про виділення коштів.

Від “Наших Грошей”. Сподіваємось Микола Азаров також відреагує на виходки рівненських і донецьких чиновників також грізно і безжально, як і в випадку зі звільненням харківського енергетика і блокуванням житомирської закупівлі.