Ремонт після ремонту офісу Азарова подорожчав до 2 мільйонів
01.12.2011   //  

Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів вирішило укласти угоду з ТОВ «ВП «Побутрембудматеріали» на невідкладні роботи із запобігання руйнуванню конструкцій та проведення капітального ремонту приміщень правого крила Будинку Уряду по вул. М. Грушевського, 12/2 вартістю 1,94 млн грн. Обґрунтування закупівлі «в одного учасника» оприлюднене в «Віснику державних закупівель».

Передбачено виконати в грудні роботи з ремонту приміщень п’ятого, шостого, сьомого поверхів та влаштування санвузлів на четвертому і третьому поверхах – 1251,3 м3.

Рішення конкурсної комісії датоване 3 листопада. Цим же днем датувалось попереднє рішення щодо закупівлі у «Побутрембудматеріалів» послуг з ремонту за цим самим об’єктом вартістю 1,30 млн грн. Відповідне обґрунтування було оприлюднене в «ВДЗ» на початку листопада, однак оголошення про укладення угоди так і не було опубліковано.

Застосування процедури у одного учасника обумовлене тим, що під час проведення ремонтно–будівельних робіт пов’язаних із заміною дерев’яного перекриття на залізобетонну плиту, виникла необхідність відновлення опорядження приміщень п’ятого поверху правого крила Будинку Уряду України.

Починаючи з 2002 року всі роботи по ремонту виконувало ВП «Побутрембудматеріали». Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 17.01.11р. № 44 для закупівлі невідкладних робіт із запобігання руйнуванню конструкцій та проведення капітального ремонту приміщень шостого та сьомого поверхів правого крила Будинку Уряду 02.03.11р. були проведені двоступеневі торги. З переможцем торгів, ТОВ ВП «Побутрембудматеріали», укладено договір № 41 від 20.04.11р. на суму 18259599,80 грн. У цієї ж фірми для будинку уряду придбано люстри по середній ціні 12,4 тис грн. за штуку.

ТОВ ВП «Побутрембудматеріали» було засновано в 1990-х роках Василем і Світланою Бібами. В 2006 році Василь Біба обрався народним депутатом по списку Партії регіонів. У 2007 році він помер.

Нагадаємо, днями прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що виконання всіх вимог «чорнобильців» щодо соціальних виплат призведуть до «фінансової катастрофи». «Все що можна зробити для людей ми робимо, що відгукнеться підриванням економіки, неприпустимо», – сказав голова уряду.

Довідково

Починаючи з 2002 року розпочато капітальний ремонт та реконструкція комплексу Будинку Уряду у відповідності до запланованих коштів згідно щорічного плану. Будинок Уряду України, колишній будинок Ради Народних Комісарів УРСР збудований у 1939 році за індивідуальним проектом та є пам’яткою архітектури місцевого значення, охоронний № 186, Рішення міськвиконкому м. Києва від 21.01.86р. №49. Архітектурне рішення виконано в стилі „пролетарської дорікі”, головний напівкруглий фасад будівлі рівномірно розчленований високими колонами коринфського ордера, капітелі та бази яких відлиті з чавуну. Головні фасади до третього поверху облицьовані великими необробленими блоками тульчинського лабродоріту, а цоколь, пояски  та портали – полірованим гранітом. Дворові фасади поштукатурені цементною штукатуркою з набризком. Внутрішнє оздоблення – стіни та перегородки поштукатурені, мастичне та клейове фарбування підвищеної якості.