Попов переплюнув всіх в ціні на трамваї – мільйон доларів за штуку (додано)
25.11.2011   //  

КП «Київпастранс» 17 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ЗАТ «Київський завод електротранспорту» на закупівлю двох трисекційних восьмивісних трамвайних вагонів довжиною понад 28 метрів з частково низьким рівнем підлоги. Вартість угоди склала 15,40 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з технічною специфікацією, вагони трамваїв мають мати максимальну швидкість не менше 65 км/г, та вміщати не менше 260 пасажирів при 60 сидіннях. Вагони вартістю 7,7 млн грн, або $900 тис за штуку, мають бути поставлені до кінця року.

Раніше ЗМІ з посилання на голову Київської міськдержадміністрації Олександра Попова повідомляли,  що Київ налагодить виробництво трамваїв на потужностях ЗАТ «Київський завод електротранспорту». Планувалось, що вартість трамваю складе близько 5 млн грн.

За даними директора Департаменту транспорту і зв’язку Харківського міськвиконкому Сергія Дульфана, вартість одного нового чеського трамвая – близько 5,5 млн. грн. Вартість нового трамвая харківського виробництва – 2-2,2 млн. грн.

За даними читачів “НГ”, “Київпастранс” придбав трисекційні трамваї, які не виробляються в Харкові, і коштують дорожче ніж односекційні. Тому ціна київських трамваїв в якійсь мірі може бути виправдана.