Луганська ОДА хоче рекламний фільм про міністра-корупціонера. Зніматимуть телевізійники Єфремова
24.11.2011   //  

Управління у справах преси та інформації Луганської облдержадміністрації 17 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Телерадіокомпанія «Регіональна телевізійна система» на виготовлення третьої частини документального циклу «Луганщина в лицах» вартістю 186 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, шестисерійний цикл документальних телефільмів виконується російською мовою. Кожна з серій довжиною 26 хвилин повинна розповідати про одного з «великих земляків». Вже знято дві серії. В перелік «великих земляків» під номером 3 включено радянського революціонера Артема (Федір Андрійович Сергєєв). Наступним йде Микола Щолоков, міністр МВС СРСР.

Щолоков керував МВС з 1968 по 1982 рік. Після смерті Леоніда Брежнєва його було звільнено з посади у зв’язку з розслідуванням з приводу корупції, яке розпочав новий генсек КПРС Юрій Андропов. Комплексна перевірка виявила багато порушень в діяльності міністерства. Дружина Щолокова покінчила з собою в 1983 році, пізніше самого Щолокова було виключено зі складу ЦК КПРС і позбавлено звання генерала армії.

Окрім Артема і Щолокова до складу героїв документального серіалу Луганська ОДА включила ще чотирьох діячів часів СРСР – одного з винахідників реактивного міномета «Катюша» Георгія Лангермака, кінорежисера Миколу Мащенко (фільм «Комісари»), оперну співачку Великого театру Беллу Руденко та генерального конструктора АНТК ім. Антонова Петра Балабуєва (Ан-124 «Руслан», найбільший у світі літак Ан-225 «Мрія»).

Задачею серіалу є формування почуття патріотизму у мешканців Луганської області на прикладі життя і досягнень видатних земляків, значущих історичних подій, які вплинули на хід усієї історії слов’янських народів та їх розвиток у контексті світових історичних подій. Викладення оцінок та висновків про роль подій чи значимість головного героя фільму мають йти від реальних дослідників істориків, культурологів, літературознавців, які заслуговують довіру глядача.

ТРК «Регіональна телевізійна система» контролюється Наталією Романовою та фірмою «Індекспром» з бізнес-групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, яка лише в 2011 році отримала підряди на постачання обладнання для державних вугледобувних підприємств на суму 1,84 млрд грн.