«Надра України» злили півмільярда австріякам Ставицького
22.11.2011   //  

НАК «Надра України» 16 листопада за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Голден Деррік» на геологорозвідувальні роботи на загальну суму 425,55 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанія отримає 369,55 млн грн. за проведення сейсморозвідувальних робіт на Філенківсько-Черняхівській, Свистунківсько-Рашівській та Морозівсько-Савинській площах для оцінки перспектив пошуку вуглеводнів у пастках не антиклінального типу. Ще 56, 00 млн грн. «Голден Деррік» отримає за геохімічні та інші геологічні дослідження по кільком родовищам в різних регіонах України (повністю технічне завдання тут).

«Голден Деррік» було засновано в 2007 році. Зараз третина статутного капіталу належить «Надрам України», а дві третини – австрійській фірмі «Ліфо інвест гмбх». Зараз директором компанії є Роман Майдебура, який був співзасновником ТОВ «Торговий дім «Гермес» разом з Анатолієм Ставицьким, батьком Едуарда Ставицького, який нині очолює Державну службу геології та надр України.

Єдиним конкурентом «Голедн Дерріку» на тендері було ТОВ «Вікоіл лтд», чия назва співзвучна з назвою групи донецьких компаній «Вікойл», які відносились до сфери спливу Юрія Іванющенко.