«Чорноморнафтогаз» взяв у росіян в кредит півмільярда, а йому списують борги
21.11.2011   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 11 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії» на відкриття мультивалютної кредитної лінії для поповнення обігових коштів і рефінансування кредитної заборгованості. Ліміт кредитної лінії, відкритої на один рік, склав 465 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Обслуговування кредиту коштуватиме 73,94 млн грн. Згідно з протоколом розкриття пропозицій, російський банк відкрив кредит під 15,65% річних + 0,25% комісії за відкриття та ведення позичкового рахунку, що сплачується одноразово. За користування кредитними коштами в доларах США – 8,75% річних + одноразова комісія 0,25% за відкриття та ведення позичкового рахунку.

В конкурсі також брало участь ПАТ «Чорноморський банк розвитку та реконструкції». Український банк пропонував кредит під 18% річних у гривні та 11,5% річних у доларах без додаткових комісій.

Минулого тижня народний депутат від Партії регіонів зареєстрував законопроект щодо списання заборгованості «Чорноморнафтогазу» перед НАК «Нафтогаз України» у розмірі 225 млн грн.

Нагадаємо, що у серпні «Чорноморнафтогаз» отримав від «Нафтогазу» безвідсотковий кредит у розмірі 1,28 млрд грн. Також у листопаді 2010 року «Чорноморнафтогаз» залучив кредитні лінії на 600 млн грн. у «ВТБ Банку» і на 190 млн грн. у «Укргазбанку».

В цьому році «Чорноморнафтогаз» на тендері придбав дві морські бурові установки на суму $800 млн.