Енергетики Бойка лише з третього разу знайшли продавця «бумера» за $100 тисяч
18.11.2011   //  

Харківське ДП «ТЕЦ-2 «Есхар» 14 листопада уклало угоду з ТОВ “Баварія Моторс” на придбання автомобіля «BMW X5» за 800 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки енергокомпанія цього року двічі невдало намагалась провести відкриті торги. До участі у процедурі розкриття пропозицій конкурсних торгів не було надано жодної пропозиції учасників. Тому «Есхар» обрав харківського дилера німецьких автомобілів на придбання автомобіля в одній з найдорожчих комплектацій.

8 листопада уряд включив державне підприємство «Теплоелектроцентраль-2 «Есхар» до Переліку об’єктів права державної власності, що можуть надаватися в концесію.

«Це рішення прийнято з метою залучення недержавних коштів для фінансування проектів з реконструкції ДП ТЕЦ-2 «Есхар», оскільки стан підприємства вимагає невідкладних дієвих заходів: на даний час зношеність  його основних фондів сягає 92%, а основне енергетичне обладнання введено в експлуатацію ще в 1956-1957 рр.», – йдеться в урядовому повідомленні.

ДП ТЕЦ-2 «Есхар» підпорядковано Міненерговугілля Юрія Бойко. Крупним постачальником вугілля для енергокомпанії є ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» Юлія Іоффе, заступника голови Республіканської партії, яку очолює Бойко.