Держфірма Фірташа цієї осені закредитувалась у путінських банків на 640 мільйонів
16.11.2011   //  

ПрАТ «Кримський титан» 7 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» на відкриття відновлювальної мультивалютної лінії з лімітом 80 млн грн. на строк не менше 4 років. Вартість угоди склала $4,01 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Промінвестбанк» належить російському «Внешэкономбанку», наглядову раду якого очолює прем’єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін.

Нагадаємо, у жовтні «Кримський титан» отримав дворічний кредит в російського «ВТБ банку», який контролюється урядом Росії, з лімітом 80 млн грн. У вересні «Кримський титан» взяв кредити в «ВТБ банку» і «Промінвестбанку» у розмірі 480 млн грн. Таким чином цієї осені «Кримський титан» взяв в борг у російських банків 640 млн грн.

50% 1 акція «Кримського Титану» належить Державній акціонерній компанії «Титан», 50% -1 акція – компанії Ostchem Germany GmbH Фірташа. До статутного фонду компанії переданий цілісний майновий комплекс ГАК «Титан».

Нагадаємо, російські журналісти зясували, що Дмитро Фірташ отримав кредит у розмірі $1 млрд від «Газпромобанку» на купівлю українських підприємств хімічної галузі.