Юра Єнакіївський знову програв росіянам півмільярдний кредит «Вугіллю України»
14.11.2011   //  

ДП «Вугілля України» 3 листопада уклало угоду з ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» на відкриття кредитної лінії у розмірі 500 млн грн. терміном на один рік. Вартість угоди склала 98,50 млн грн., що відповідає 19,7% річних. Про це повідомляється «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, заставою по кредиту є майнові права за договорами поставки вугілля, укладеними між ДП «Вугілля України» та споживачами (покупцями ) вугільної продукції (право вимоги оплати вартості товару). Про цільове призначення кредиту не повідомляється.

«Промінвестбанк» належить російському «Внешэкономбанку», наглядову раду якого очолює прем’єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін.

Єдиним конкурентом російського банку на тендері було ПАТ «Комерційний банк «ТК-Кредит», яке контролюється групою народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко. Український банк пропонував кредит під 26% річних.

Нагадаємо, в серпні «Вугілля України» взяло кредит у розмірі 400 млн грн. у ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії». Тоді російському «Сбербанку» на тендері опонували той самий банк «ТК-кредит» і ще одна російська установа – «Альфа-банк».

З урахуванням останньої закупівлі, ДП «Вугілля України» цього року отримало кредитів на загальну суму 1,49 млрд грн.