Під Свердловськом замовили нове сміттєзвалище, бо в старому живуть пацюки і мухи
08.11.2011   //  

Комунальне автотранспортне підприємство №032808 Управління ЖКГ Свердловської міськради Луганської області 27 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Житлово-експлуатаційне підприємство» на будівництво полігона за проектом: «Проектування та оснащення полігона твердих побутових відходів в м. Свердловську». Вартість угоди склала 4,38 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю здійснено за неконкурентною процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено нагальною потребою в роботах.

«Ділянка діючого полігону твердих побутових відходів площею 7,96 га в Свердловську експлуатується з 1956 року. Вона розташована на правому схилі балки Довжик в 300-400 м від окраїни Свердловська в північно-західний частині міста. <…> Тверді побутові відходи являються сприятливим середовищем для розвитку різноманітної мікрофлори, яка сприяє розповсюдженню інфекційних захворювань, є важливим середовищем для виплоду гризунів та мух і цю ситуацію необхідно ліквідувати невідкладно, вже зараз», – йдеться в обґрунтуванні.

Засновниками ТОВ «Житлово-експлуатаційне підприємство» є мешканці м. Первомайськ Луганської області – Олексій Талалаєв та Антон Новогродський.