Урановий ГЗК купив вагонів на третину мільярда у прокладки, якій знову асистував банк Жванії
04.11.2011   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 28 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Енерджі трейд груп» на лізинг 200 цільнометалевих на піввагонів з глухим кузовом вартістю 340,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість п’ятирічного лізингу одного вагона моделі 12-955 склала 1,70 млн грн. Це майже в два рази дорожче, від таких самих вагонів, що Східний ГЗК в серпні взяв в лізинг у цієї ж фірми. Тоді трирічний лізинг вагонів коштував близько 1 млн грн. Такі вагони в Україні виробляє ВАТ «Стахановський вагонобудівний завод» народного депутата Костянтина Жеваго (БЮТ).

Єдиним конкурентом фірми-переможця на цьому тендері як і в вересні було ПАТ «Діамантбанк», який входить в групу «Брінкфорд» народного депутата Давида Жванії (НУНС, входить до складу правлячої коаліції Партії регіонів, блока Литвина і комуністів). З 1990-х років група «Брінкфорд» була відома як партнер «Енергоатому».

ТОВ «Енерджі трейд груп» зі статутним капіталом 65 тис грн. зареєстровано в одному з багатоквартирних будинків на бульварі Лепсе в Києві. Засновником фірми значиться мешканець смт Тростянець Вінницької обл. Євгеній Буга. З моменту реєстрації фірми у 2009 році вона вигравала тендери виключно Східного ГЗК, який займається видобутком уранової руди, заробивши на постачанні різної продукції загалом 423,26 млн грн.