Держфірма Фірташа взяла кредит у банку Путіна майже під 10% річних у доларах
04.11.2011   //  

ПрАТ «Кримський титан» 27 жовтня уклало угоду з російським ПАТ «ВТБ Банк» на відкриття відновлювальної лінії у розмірі 80 млн грн. на два роки. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Виплати за кредитом складуть $1,90 млн. Згідно з протоколом розкриття пропозицій, ефективна ставка за кредитом складає 9,45% і складається з відсоткової ставки 8,20% і щорічної комісії за управління кредитом 1,25%.

«ВТБ банк» контролюється російським урядом Володимира Путіна. У вересні «Кримський титан» взяв кредити в «ВТБ банку» і «Промінвестбанку» у розмірі 480 млн грн. Вартість обслуговування кредитів склала $18,78 млн.

Нагадаємо, російські журналісти зясували, що Дмитро Фірташ отримав кредит у розмірі $1 млрд від «Газпромобанку» на купівлю українських підприємств хімічної галузі.

50% 1 акція «Кримського Титану» належить Державній акціонерній компанії «Титан», 50% -1 акція – компанії Ostchem Germany GmbH Фірташа (раніше називалася RSJ Erste Beteiligungs, Німеччина), до статутного фонду компанії переданий цілісний майновий комплекс ГАК «Титан».