Аеропорт «Сімферполь» за чверть мільярда взяв щось у лізинг у найманця Юри Єнакіївського
03.11.2011   //  

ВАТ «Міжнародний аеропорт «Сімферополь» 28 жовтня уклало угоду з ТОВ «Фортуна-лізинг» на фінансові лізингові послуги вартістю 297,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Що саме придбано невідомо, оскільки конкурсна документація на сайті ВДЗ не опублікована.

Директором «Фортуни-лізинг» є Андрій Сергійович Черніков. Він також до середини 2010 року був директором ТОВ «Укррослізинг», яке згідно з протоколом розкриття пропозицій було єдиним конкурентом «Фортуни-лізинг» на тендері сімферопольського аеропорту.

ТОВ «Укррослізинг» в 2010 році разом зі зміною директора також отримало нового засновника – кіпрську фірму «Укррослізинг Сайпрус Лімітед». До цього засновником «Укррослізингу» була кіпрська компанія «Імпофірм Консалтінг Лімітед». Вона також виступала засновником ТОВ «Албента», пов’язаного з бізнес-групою народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко (про зв’язки «Укррослізингу» з Юрою Єнакіївським докладніше тут і тут).

Нагадаємо, в жовтні аеропорт уклав угоду з німецькою компанією «Lufthansa Consulting GmbH» про підготовку проекту реалізації державно-приватного партнерства для Міжнародного аеропорту «Сімферополь» вартістю 147 тис євро.