Порошенко продав Криму шкільних автобусів по 400 тисяч. Навіть Табачник купував дешевше
02.11.2011   //  

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту АР Крим 25 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Хюндай Мотор Україна» на придбання 18 шкільних автобусів на суму 7,09 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість одного автобусу склала 394 тис грн. Дані про інших учасників торгів відсутні, оскільки протокол розкриття пропозицій на сайті ВДЗ не опубліковано всупереч закону про державні закупівлі.

Раніше Міністерство регіонального розвитку ЖКГ Криму придбало у ДП «Автоскладальний завод №1 ПАТ «АК «Богдан Моторс» автобуси на 17 млн грн. В тому тендері окрім фірми–переможця взяли участь ТОВ «Богдан-Лізинг» і ТОВ «Хюндай Мотор України». Всі три фірми входять в корпорацію «Богдан» Петра Порошенко.

В липні уряд Криму придбав у компанії Порошенко 56 тролейбусів за 150 млн грн. В тому тендері також прийняли участь лише дві компанії, які входять в корпорацію «Богдан».

В Мінрегіонрозвитку та ЖКГ Криму визнають, що віддають перевагу корпорації «Богдан» у зв’язку з тим що, «тролейбуси «Богдан» вже зараз експлуатуються в Криму, тому не потрібна зміна ремонтної бази».

Цієї осені Хмельницька ОДА придбала шкільні автобуси по 360 тис грн, міністерство освіти України по 356,50 тис грн. Навесні шкільні автобуси для Одеської області коштували 290 тис грн.