Ну будівництво лікарні вартістю 30 мільйонів кинулась зграя змовників
01.11.2011   //  

Запорізька центральна районна лікарня 27 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «ФО.РУМ» на будівництво поліклініки на 250 відвідувань в смт.Кушугум до кінця 2012 року. Вартість угоди склала 29,23 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В той самий день з МКП «Основаніє» було також укладено угоду на технічний нагляд за будівництвом поліклініки вартістю 0,28 млн грн.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій по тендеру на будівництво поліклініки, свої заявки подали шість компаній. Одну з них було відразу відсіяно через неналежно оформлення документів. З п’яти фірм, що залишились, тендерний комітет запідозрив три компанії у змові. ТОВ „Капітал Сервіс”, ТОВ „Рада 2007” та ТОВ „Комунтех” в своїх заявках не врахували ряд необхідних робіт, що дозволило їм суттєво знизити вартість пропозицій. Також у договірній ціні зазначені абсолютно однакові прибутки (615, 08 296 грн. у кожного) та засоби на покриття адміністративних витрат будівельно-монтажних організацій (257, 81 735 грн. у кожного). Тому пропозиції цих фірм були відхилені.

Зрештою перемогла компанія, заснована Макой Шонією, Андрієм та Тетяною Бєлими.