«Софтлайну» дали 1,5 мільйони на реєстр парникових квот, хоча Україну викинули з Кіотського протоколу
28.10.2011   //  

Державне агентство екологічних інвестицій України 20 жовтня уклало угоду з ТОВ «Софтлайн-ІТ» на послуги із забезпечення функціонування національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів в 2011р. Вартість угоди склала 1,42 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника», оскільки «Софтлайн» з 2007 року забезпечує ведення реєстру.

«Зміна технічного адміністратора може призвести не лише до невиправданих витрат, але й може порушити функціонування Національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів, що в свою чергу призведе до зриву виконання державою міжнародних зобов’язань», – йдеться в обґрунтуванні.

Нагадаємо, 12 жовтня комітет секретаріату рамкової конвенції ООН по змінам клімату прийняв рішення про призупинення участі України в міжнародній торгівлі квотами на викиди парникових газів через порушення правил звітності.

Невдоволення ООН викликав звіт України про ведення кадастру парникових викидів. Серед іншого ще в березні 2011 року були висловлені претензії до того, що в Україні відсутня верифікація даних по обсягам викидів, а також вказані як конфіденційні дані по 17 секторам промисловості (в тому числі дані по асфальтовим та скляним заводам, які не надають інформацію про свої викиди).