В Биківні за 13 мільйонів підлатають дороги та інженерні мережі
23.10.2011   //  

КП «Ватутінськінвестбуд» м.Києва за результатами тендеру 12 жовтня уклало угоду з ТОВ «Спеціалізоване управління № 630» на будівельні роботи по комплексному розвитку інженерно-транспортної інфраструктури малоповерхової забудови с.Биківня у Деснянському районі Києва. Вартість угоди склала 13,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, фірма-переможець має до кінця 2012 року реконструювати трансформаторні підстанції, звести очисну споруду на дощовій каналізації, провести 580 метрів водопроводу, мережі телефонної каналізації. Також передбачено роботи з асфальтування кількох вулиць та благоустрій підпірних стінок по місцевому проїзду Броварського проспекту.

Биківня — селище, яке було розташоване на північно-східній околиці Києва між Броварським проспектом і вул. Бобринецькою, а також уздовж вул. Радистів. Згадане як хутір на початку XX ст. У 1923 увійшло в межі Києва. У Биківнянському лісі знаходиться найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій. Тут був об’єкт спеціального призначення НКВД, де у кінці 30-х — в 40-х роках відбувалися масові захоронення розстріляних та закатованих. Трагедія Биківні стоїть в одному ряді із такими злочинами як Аушвіц, Бухенвальд, Дахау, Бабин Яр та Катинський розстріл. В 1994 році тут заснований Биківнянський меморіальний комплекс жертвам комуністичного режиму, який тепер є національним історико-меморіальним заповідником.