«Бориспіль» заплатить 2 мільйони скандальному офшору за функціонування бару
21.10.2011   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» за результатами тендеру 13 жовтня уклав угоду з ТОВ «Інтер’єр-Аеропорт» на послуги з харчування пасажирів рейсів міжнародного сполучення в барі бізнес-залу терміналу «F» у 2011 році. Вартість угоди склала 2,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Конкурсною документацією передбачено наявність в барі алкогольних напоїв, соків, закусок на кшталт сенвідчів, гарячих напоїв. Обслуговування пасажирів у бізнес-залі рейсів міжнародного сполучення ДП МА «Бориспіль»  здійснюється на підставі запрошень від авіакомпаній, при наявності картки «Priority Pass», картки «VIP» та на платній основі.

Хто ще приймав участь у тендері невідомо, оскільки протокол розкриття пропозицій на сайті ВДЗ не опубліковано всупереч закону про держзакупівлі.

ТОВ «Інтер’єр-Аеропорт» має двох засновників – лондонську компанію «Солтберн пропертіз лімітед” та українську дочку лондонської компанії «Дейнфорд інвестментс лімітед».

Компанія «Солтберн» також відома як засновник ТОВ «Дімсон груп», стосовно якого у 2009 вийшла постанова суду про розкриття банківської таємниці. Компанія проходила по карній справі щодо фіктивного банкрутства київського заводу «Транссигнал».

Директором дочірнього підприємства «Дейнфорду» є Олександр Кубицький, також відомий як директор ТОВ «Пивний клуб «Стаканофф» в Києві.