Бізнес-партнер генерала СБУ без конкурсу отримав ще 30 мільйонів на каналізацію
19.10.2011   //  

Міністерство регіонального розвитку і ЖКГ АР Крим за результатами тендеру 10 жовтня уклало угоду з ТОВ «СПР-Груп» на реконструкцію станції очищення господарсько-побутових стічних вод потужністю 1,5 тис кв. м на добу в смт. Леніне. Вартість угоди склала 28,51 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю здійснено за неконкурентною процедурою «у одного учасника». В обґрунтуванні немає пояснень вибору саме цієї компанії. Єдиною причиною, якою керувався замовник під час обрання процедури закупівлі в одного учасника, вказано: «виникнення термінової потреби в товарах, роботах чи послугах, в тому числі необхідних для оперативної негайної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, обмежених у часі та непідконтрольних замовнику, яких не можна було уникнути».

Один з співвласників ТОВ «СПР-Груп» є бізнес-партнером генерал-майора СБУ Юрія Вандіна, який до 2005 року працював в керівництві спецслужби.

Раніше «СПР-Груп» отримало підряди від МінЖГГ Криму та Севастопольської міськдержадміністрації на загальну суму 129,08 млн грн.