Гламур на Русанівській набережній для Януковича заднім числом обґрунтували 5 мільйонами
17.10.2011   //  

Київське комунальне об’єднання «Київзеленбуд» за результатами тендеру 10 жовтня уклало низку угод на благоустрій прибережної зони та відновлення паркової території непарного боку Русанівської набережної та Русанівського бульвару у Дніпровському районі Києва. Підряди на загальну суму 5,48 млн грн. отримали вісім будівельних компаній. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією роботи потрібно виконати протягом 2011 року.

Оголошення про тендер було опубліковано 20 липня, через два тижні після урочистого відкриття відремонтованої Русанівської набережної за участі президента Віктора Януковича. розкриття пропозицій відбулось 22 серпня, а укладення угод лише два місяці по тому.

Протягом місяця перед візитом президента ремонтники цілодобово вели роботи з благоустрою, було замінено світильники, бруківку, розбито газони, влаштовано альтанку, тощо. Після урочистостей всі роботи припинились, частина набережної залишилась без лавочок, які не встигли встановити.

За даними «Наших Грошей», після закінчення робіт у деяких з будівельних компаній почались проблеми з правоохоронними органами. Слідчі висунули звинувачення, що будівельні компанії вели роботи, на які не було проведено відповідний тендер. За усною вказівкою одного з заступників голови Київської міськдержадміністрації будівельників на Русанівську набережну було переведено з іншого об’єкту в Дніпровському районі, де вони виконували роботи з благоустрою на підставі раніше проведеного тендеру. Зараз ніякі роботи на набережній та Русанівському бульварі не ведуться.

Здобутки підприємств на реконструкції Русанівської набережної

Переможець Вартість робіт, тис грн.
ТОВ «Добробут-07» 266,76
КП «Шляхово-експлуатаційного управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району» 297,76
ТОВ «Фірма Підзембуд -10» 1 036,84
Ремонтно-будівельна асоціація «Київрембуд» 1 047,37
ТОВ «Спеціалізоване управління № 630» 232,67
ПП «Меткон» 296,59
ТОВ «Євроекобуд» 296,87
ТОВ «Центр дитячого та спортивного обладнання» 53,77
Ремонтно-будівельна асоціація «Київрембуд» 1 950,51