Авторитетна фірма Близнюка без жодних аргументів і варіантів отримало підряд на 2 мільйони від Донецької ОДА
12.10.2011   //  

Головне фінансове управління Донецької облдержадміністрації 3 жовтня уклало угоду з ТОВ «Марморокбуд» на капітальний ремонт адмінбудівлі №10 по проспекту Титова у місті Донецьку. Вартість угоди склала 2,18 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За даними з відкритих джерел, по пр.Тітова, 10 знаходяться автомагазини і комерційні офіси. Також тут знаходиться управління по справам преси і інформації Донецької ОДА.

«Марморокбуд» отримав підряд облдержадміністрації на ремонт цієї будівлі знову за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника». Раніше компанія по цій же процедурі отримала підряди на реконструкцію фасадів житлових будинків по пр.Ілліча (23 млн грн.). і реконструкції школи Януковича в Єнакієве (28 млн грн.). Тоді вибір цієї фірми не обґрунтовувався, але замовники хоча б пояснювали необхідність неконкурентної процедури закупівлі. Директор компанії Олександр Маліч з цього приводу казав, що це сталось через авторитетність фірми. «Почему мы получили? Потому что мы очень приличная фирма, строго выполняющая свои обязательства. Мы заработали себе нормальный здоровый авторитет. Поэтому, как теперь модно говорить, без комментариев», – сказав Маліч.

Цього разу обґрунтування закупівлі на сайті ВДЗ не опубліковано взагалі.

Засновником ТОВ «Марморокбуд» є ТОВ «СК Інжиніринг». В складі засновників цієї фірми до 2008 року була Лілія Близнюк, дружина Анатолія Близнюка, який в липні залишив посаду голови Донецької ОДА і був призначений міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ. Зараз власникам «СК інжиніринг» є белізьський офшор «Діомар інвест лімітед» і ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія». Ця фірма через низку засновників контролюється товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Д.С.», до складу засновників якої входить син міністра Олексій Близнюк.